Tesla er et ganske populært bilmerke - men det er absolutt merker som selger flere biler. Det som er litt spesielt med Tesla, er at nesten alle salgene deres kun sprer seg ut over to modeller! Dersom du liker å skille deg ut, er dette litt kjedelig. men det har absolutt noen fordeler.

Én er at, hvis du søker på nett etter en løsning på et problem du har, er sjansen stor for at du finner svar. Og hvis ikke, kan du spørre på en av mange grupper på nett.

En annen er: Store mengder ekstrautstyr

Jeg snakker ikke da ekstrautstyr du kjøper med når bilen er ny - men ting og tang du kan få kjøpt i etterkant, som er spesiallaget for akkurat Model 3 og Y.

Min Model 3 er for eksempel så gammel, at den ikke kom med trådløs lader til mobilene. Men noen har laget en som passer perfekt!

Bilde av lader som ser ut som om den kom fra fabrikk.

Godt eksempel på fordelen med en så vanlig bil: Ikke verst at det lages noe som ser såpass integrert ut!

Model Y var ikke aktuell da jeg kjøpte bil - men det hadde den vært nå, og det er Norges mest populære bilmodell.

Denne artikkelen er en guide for eiere (eller potensielle eiere) av Model Y, og er ment for å vise hva som finnes av tilleggsutstyr fra tredjeparter (altså ikke Tesla).

Model Y var ikke aktuell da jeg kjøpte bil - men det hadde den vært nå, og det er Norges mest populære bilmodell. Denne artikkelen er en guide for eiere (eller potensielle eiere) av Model Y, og er ment for å vise hva som finnes av tilleggsutstyr fra tredjeparter (altså ikke Tesla).

Alt er selvsagt ikke nødvendig! Men det meste er ganske billig, og personlig synes jeg slikt er litt gøy å pusle med - så det er ikke krise at det kan ta litt tid å montere.

En del av lenkene er til Bilkomponenter.no (ingen bindinger dit eller andre steder) - og de tilbyr også montering, hvis man ønsker dét. For større jobber, kan det absolutt lønne seg. Og hvis man tenker på at Model Y tross alt er en ganske rimelig bil, og ser på prisene i sammenheng med hva man kan betale for ekstrautstyr om man kjøper ny bil, er det ikke så galt.

Et konkret eksempel:

Audi Q4 E-tron er mye bedre enn Model Y på å luke bort støy - men så får man også mye mer plass, rekkevidde og teknologi for pengene med sistnevnte. Så selv om kr 18.000 er en god slump penger for å få Teslaen sin lydisolert på Kløfta, kan man se det i sammenheng med at man bruker noen av pengene man sparte på å ikke kjøpe en mer premium bil!


Nå følger det en stor mengde lenker og produkter - men jeg vil ikke anbefale å ukritisk kjøpe alt - det er ikke en “handleliste”! Det er ment som inspirasjon og hjelp for å vise fram hva som finnes og hvor man kan kjøpe det - og noen av tinga ekskluderer også hverandre.

Noen av tinga kan man kjøpe selv om man ikke har brukt bilen (så mye) - men generelt er det best å vente og se om behovet melder seg.

1) Beskyttelse

Selv om lakken har blitt bedre på Teslaer de siste åra, har de et fortjent dårlig rykte. Derfor kan det være en idé å ha:

Beskyttelsesfolie på utsatte steder

Hvor mange steder man tar, har litt med hvor nøye man er på slikt. Men selv om du ikke er så nøye selv, så vil kanskje den du selger den til være det - så man får nok tilbake en del av tusenlappene der. Selv er jeg ikke så nøye på dette, men ville nevne det likevel!

Det finnes for eksempel folie til panseret, kanalene, lyktene foran og rundt dem, rundt dørhåndtakene, hanskerommet, dørterskelen, dørterskel-logoene, dørkanten og bagasjeromåpninga.

Produktbilde som viser området rundt dørhåndtaket som blir beskyttet av folien.

Og skulle du likevel få en ripe i lakken, kan du kjøpe litt lakk for å fikse på det!

Beskyttelses-deksler

Det er en del steder i bilen som ikke er så godt beskytta. Enten fordi det er åpne metalldeler som kan skade andre ting, eller at partiene selv er litt skjøre. I tillegg er det noen steder ting lett faller ned og irriterer.

Noen eksempler her, er, deksel for innvendig ventilasjon og luftinntaket (bildet under) og deksel for baksetene, forsetene, glideskinnene og dørlåsene(!?). I tillegg finnes beskyttelse for bagasjeromslista.

Bilde av dekselet som beskytter mot at løv faller inn.

Kan også anbefale en slik (bildet under), for å hindre at ting faller ned mellom forsetene! (Billigere versjon her.)

Bilde av dårlig kvalitet, med teksten “No more fallen fries down the Carmuda Triangle”, som viser at beskyttelsen gjør at det ikke faller ting mellom midtkonsollen og setet.

Tro det eller ei, men dette produktbilde er fra den dyre varianten... Kjekk løsning, da!

Noe jeg vil spesielt anbefale, er deksel for ryggekameraet (som er vannavstøtende) og skvettlapper. Jeg er fornøyd med disse skvettlappene til min bil (jeg liker at mine er blanke - men ser ut som om de kun finnes i matte til Model Y). Her er en annen variant, og her er noen grusomt dyre.

Apropos vannavstøtende: Kan være verdt å forsøke dette på rutene. Og det finnes mange gummimatter fra tredjeparter.

Gummimatter som dekker bagasjeromgulvet.

Gummimatter for bagasjeromsgulvet og baksida av baksetene.

2) Oppbevaring

Tesla er ikke best på oppbevarings-løsninger. Men det kan forbedres med tilbehør!

Oppbevaringsløsning bak skjermen. Et større rom i midten og to små på sidene.

Til midtkonsollen, kan jeg anbefale denne foran, denne bak, denne til nøkkelkortet, og noe som gjør koppholderene mindre - for eksempel denne eller denne.

Denne saken kan kanskje være kjekk bak skjermen (fra bildet over), og her er tre solbrilleløsninger. Denne saken ser også grei ut - den gjør lagringa i dørene litt mer nyttig.

Her er en enkel krok man kan feste bak forsetene, mens her er en krok som er bedre til å også feste mobil eller nettbrett. Og her er en man kan feste på hanskerommet!

Oppbevaring bak forsetene, med plass til to flasker med mer.

Bilen kan muligens bli litt overlessa om man benytter seg av alle mulighetene for mer lagringsplass! Bildet over her er mellom forsetene, bak midtkonsollen.

Det lages også en skuff man kan ha under forsetet og noe som gjør det lettere å bruke baksida av forsetene til søppel.

Her er beholderen fra bildet over - og noen ganger finnes det alternative løsninger for samme plass i bilen.

Det finnes stoff som “mottar” borrelås et par steder i bilen - og der kan man for eksempel feste slike. Siderommene i bagasjerommet blir kanskje litt mer praktiske med denne pakka, og er du glad i å stå/gå på ski finnes det en kjekk skibag. Her er noen bagger til frunken (bildet under).

Bagger som får perfekt plass i frunken.

Vil du ha uttrekkbar hattehylle, kan du kjøpe denne - mens vil du ha gitter, finnes for eksempel dette (bildet under).

Gitter som dekker området over rygglenene i baksetet.

3) Barn

Dersom det ofte skal være barn i bilen, har jeg her et par ting som kan være nyttig i baksetet. Her er en alternativ nettbrettholder, sparkebeskyttelse til forsetene og baksetespeil. I tillegg vil jeg lenke til en festeanordning som visstnok skal gjøre det lettere å feste noen typer barneseter - men jeg aner ikke hva slags, da jeg ikke har barn!

4) Camping og lengre reiser

Noe annet som ikke er aktuelt for alle, er ting for folk som (mer eller mindre) bor i bilen. Nakkestøtter vil noen like, mens andre vil synes at et bord er praktisk (bildet under).

Bilde av førersetet og et bordt full av McDonalds-mat.

Det finnes også noen kjøle-/fryseboks-varianter, som denne for rommet under bagasjerommet eller denne for siderommet (bildet under).

Kjølerom som passer perfekt i den lille rommet på venstre veggen i bagasjerommet.

Tar opp lite plass - men det er lagring også under det vi ser på bildet.

Skal man sove i bilen, bør man ha en madrass. Men under madrassen kan det være lurt med en slik. Her er en lenke til litt ulike madrasser som finnes, og her er litt andre “bilferie-greier”! Og jaggu har ikke noen laga et telt til Model Y også…

Rød madrass som dekker det nedlagte baksetet og bagasjerommet.

Fint fjell og vann i bakgrunnen, med en model Y med kombi-camp som står bak og inn i bagasjerommet.

5) Teknologi

Noe av det jeg er mest fornøyd med når det gjelder min Tesla, er teknologien. Jeg er av dem som liker godt at “alt” er på én stor skjerm - siden det gjør at dét jeg til en hver tid bruker får stor plass. Det er også tydelig at de ikke har spart på prosessor-krafta.

At det innebygde systemet er godt, gjør også at man lettere holder seg unna mobilen (som man burde!). Men dersom du likevel trenger tilgang på mobilen (og du har iPhone), så synes jeg dette stativet ser fint ut.

Selv folk som ikke er særlig glad i teknologi, har vist seg å kunne bli vant til å styre det meste fra skjermen (og Model Y har heldigvis gode ratt-kontroller - i motsetning til noen Teslaer). Så jeg vil anbefale å gi det en sjanse før man foretar seg for mye - men det går an å få speedometer (og annen info) “foran rattet” også. Her er tre modeller: fra mest diskré, litt mer, og til mest informasjon.

Man ser et lite speedometer i ventil-åpninga rett over rattet. Man ser også blinklysindikator der.

Den mest diskré varianten.

Noe annet jeg personlig ikke er interessert i, er dette festet for å gjøre skjermen svingbar. Men for noen er det kanskje verdt det!

Lading

Hvis jeg har forstått riktig, lader USB-C-kontaktene med 36 watt (foran) og 27 watt (bak). Dette lader telefoner raskt, og er også nok for nettbrett. Til og med laptoper kan klare seg med dette (særlig foran). Men det vil gå sakte - så dersom det blir for lite, kan man kjøpe denne for å gjøre om “sigarett-uttaket” til 100 watt.

Dersom du synes det er litt vanskelig å komme til USB-kontaktene, kan denne eller denne være aktuelle. Men har du Airpods du ønsker å lade trådløst, kan en slik være kjekk. (Men en sånn her variant i svart, er mye penere!)

De fleste har kanskje Type 2-kabel fra før, men hvis ikke er det fint at denne har knapp for å kunne åpne ladeluka.

*Legge inn video* www.youtube.com/watch

Dersom man benytter seg av spillene i bilen, bør man virkelig ha spillkontroller(e). Bilen godtar vanlige kontrollere, som dem til XBox eller Playstation - men også her finnes det ting laget for Tesla (videoen over). Skal du ha flere kontroller, anbefaler jeg å kjøpe denne. Da får du flere USB-kontakter, i tillegg til minnekortleser til Sentry Mode. Sistnevnte trenger lagringsplass for å funke, og minnekort er et godt alternativ. Man bør kjøpe en “high endurance”-variant, og gjerne minst 256 GB - for eksempel dette. Dersom man ikke har den andre minnekortleseren, ser denne grei ut.

Lys og luker

Det går an å ettermontere elektrisk åpning av frunk, og fotsensor for bagasjerommet, hvis det er noe man savner.

Det neste er noe som kanskje blitt bedre nå - men særlig på de første Model 3-ene var det mange som klagde på at det ikke var nok innvendig lys. Én løsning er å bytte ut LED-lysa med kraftigere varianter: Model Y bruker fem av disse. to av disse og ett av disse. (Det går også an å bytte ut lysa i dørene, som lyser når når man åpner døra.)

Vil man montere flere lys, kan man montere lys i fotbrønnene bak, rundt frunken og i bagasjerommet. Utvendige lys kan også oppgraderes.

Lys i frunken.

6) Kosmetikk og jåleri

Avslutningsvis vil jeg vise noen ting man kan gjøre for å endre litt på utseende til bilen. Ting her blir selvsagt en smakssak, og det er åpenbart helt unødvendig!

Selv har jeg kun gjort noen få, fryktelig billige ting. Det var småting jeg liker, men som et utrent øye forhåpentligvis ikke legger merke til, og som (også forhåpentligvis) ikke er harry.

Jeg har gitt bilens frontlys denne lille vinylen her (bildet under). Koster nesten ingenting, og gir et litt raffere uttrykk. (Jeg vil anbefale å matche fargen på bilen.)

Bilde av en frontlykt med folie, i samme farge som bilen, som gjør lykta litt smalere.

Jeg har også bytta ut Tesla-logoen bak med bokstaver (bildet under). Dette var noe Tesla hadde på en bil de viste fram en gang, men aldri har produsert.

I tillegg til skvettlapper, er det siste jeg har gjort eksternt å kjøpe nye hetter til luftventilene. Jeg har svart bil, så synes det er stilig at de er i svart metall i stedet for grå plast.

Men(!) bemerk at dekkhotellet mitt sa at slike kan sette seg fast, og at man da må betale litt for en ny ventil. Jeg tror det er mindre sjans om de er av aluminium.

Jeg har kjøpt disse, og er fornøyd. Men jeg opplevde at noen av dem ikke passa - så kjøp dobbelt så mange som du trenger.

Vanligvis er det kun T-logoen på bagasjerommet, men her har noen skrevet T.E.S.L.A. med bokstavtypen de pleier å bruke.

Noen ting jeg ikke har gjort

Jeg er ikke så fan av større ettermonteringer - men her fant jeg et lys-sett jeg ikke syntes var så galt (bildet under). Jeg er heller ikke fan av LED-lister inni, men lenker til det likevel!

Ettermonterte baklykter som ser røffere ut enn de vanlige. Inkluderer også en lysstripe langs hele bagasjerommet.

Noen er ikke så glade i “treverket” inni bilen (jeg synes det er OK!). Da kan man dekke det til med et deksel (bildet under) eller folie.

Folie, i karbon-farge, som dekker over listene som har tre-farge til vanlig.

Dagens siste lenke(https://www.begood.no/products/pillar-delete-tesla-model-y) er til det som heter “pillar delete” (bildet under). Dette er noe jeg hadde vurdert om jeg hadde hatt blå bil, og innebærer at taket og stolpene dekkes med svart vinyl.

En blå Model Y som har folie som gjør stolpene og taket svart.

Oppsummering

Jeg minner om at det ikke er meninga at man skal kjøpe alt her! Det er fryktelig lett å få overtenning, og ende opp med masse ræl som bare blir søppel.

Men jeg håper dette ga en oversikt over noe av det som finnes, og at neste gang du irriterer deg over noe i bilen din, så kommer du på at det kanskje kan fikses.