Link to English version

Jeg kommer til å lage separate innlegg for programvaren jeg bruker, og bassgitar-oppsettet - men her er mitt nåværende tek-utstyr.

Skjermen min, skjermlyset, mikrofon, numpad, tastatur, styreflate, håndleddshvilere, AirPods og iPad. Jeg har en pulthylle også.

Oversikten. Detaljer følger!

MacBook Pro

Macen min er sentralen - og jeg lever (og elsker) laptop-desktop-livet. Jeg har altså ikke en egen stasjonær maskin, men bruker laptopen, mer eller mindre, som en stasjonær.

Jeg elsker at vi har 5-års reklamasjon i Norge, så det meste av Apple-stæsjet mitt er kjøpt brukt, inkludert Macen. Den er en 14-tommers M1 Pro, grunnmodell, med 512 GB lagring og 16 GB minne.

Jeg hadde likt å ha mer lagring og minne, men det funker likevel utmerket. Jeg har aldri vært så fornøyd med en maskin før!

MacBooken lukka på et bord. Den har to klistremerker: «Boycott Jojamart», og «Loading» ved den ene Thunderbolt-porten.

La du merke til Macen på forrige bilde?

Apple Studio Display

Ja, den er alt for dyr - men nei, det hadde ikke vært like bra å bare kjøpe en 4k-skjerm. Og se alt som skjer når jeg kobler i én Thunderbolt-kabel i Macen! 👇🏻

Også elsker jeg at jeg kan plugge ut én kabel, og så bare ta med meg laptopen hjem.

Bak skjermen. Jeg har én 4x USB-C-hub og én 4x USB-A-hub.

Da jeg hadde dette hjemme, kobla jeg også ethernet i den ledige porten, en USB-A-mus, og litt mer.

Se bildetekst.

Jeg har vippa styreflate (og håndleddshvileren), for å bedre ergonomien. Jeg burde mest sannsynlig skaffe meg et split-tastatur også...

Nærbilde av Universal Audio Volt 2-lydkortet.

Dette gjør det letter å ha både hodetelefonene og høyttalerene kobla til Macen. Jeg bruker det også for bassøving og -innspilling, og for å teste pedalbrett. Festa under pulten med _Dual Lock_.

Tettere bilde av Røde-mikken og én av PreSonus-høyttalerene.

Mikken og høyttalerene er helt greie - men veldig praktiske!

Nærbilde av Grado SR125, åpne hodetelefoner.

Disse låter kjempebra! Særlig for prisen, og særlig med Crinacles EQ-preset, satt gjennom SoundSource. Masse lydlekasje, da.

Pult-tilbehør

Ull-matta er fra denne Etsy-butikken, og både den og håndleddshvilerene (fradenne Etsy-butikken), er bestilt på mål til den bittelille pulten jeg hadde før.

Tettere bilde av AirPods, Apple-lommebok, numpad, tastatur, styreflata and håndleddshvilerene. Også en Moleskin-notatbok.

Jeg bruker nesten aldri lommebok, så Apples MagSafe-lommebok er perfekt. Moleskin-notatboka er, om mulig, enda mindre brukt.

Stativet til iPad og hodetelefoner, er Havrehoj fra Ikea. Kjempebillig, og jeg er veldig fornøyd!

Pult-hylla er en hylleplata fra Ikea skrudd sammen med noen rester av en Kallax jeg tilpassa. Selv om ikke skjermen står på den (hadde gjort den for høy), liker jeg at jeg «får tilbake» plassen jeg har brukt på kabler, skjermfoten og Macen, og at det gjør utsynet mindre rotete.

iPad-stativet har en korkoverflate bak der iPaden står, og kan høydejusteres og vippes. Hodetelefonene henger bak.

iPad

Jeg har iPad Pro 11-tommer, fra 2018 (den første med flate sider), med mobildata, og 256 GB lagring. Denne kjøpte jeg også brukt (i 2019), og funker fortsatt bra. Men jeg begynner å merke at den innimellom er litt treig - men det er ikke så galt, med tanke på at den er 5,5 år gammel!

Jeg har også Apple Pencil og Magic Keyboard, som jeg liker. Men jeg brukte det mer da jeg jobba som ungdomsskolelærer og brukte iPaden som «tavle». Favoritt-detaljene med Magic Keyboard, er hvor lett det er å ta ut iPaden, og at jeg får to porter/kan velge hvilken side jeg vil lade fra.

**Jeg er også av dem som absolutt mener det er verdt å ha mobildata på iPader! **Det er bare mye mer sømløst enn å koble til mobilen (som også bruker mye batteri), og er for eksempel veldig kjekt på lengre reiser, om man vil jobbe litt ute eller andre steder uten nett, eller man er et sted (som en ungdomsskole) som har ustabilt wi-fi. Det er jo ikke nødvendig, men det er mer behagelig enn mange tror.

iPhone

En iPhone 13 Mini som lader på pulthylla på en MagSafe-lader. Du kan også se numpaden, tastaturet, og et bilde av hunden min.

Telefonen var ikke i det første bildet, siden den tok det.

Jeg er en høylytt fan av små telefoner - så jeg er veldig glad i min iPhone 13 Mini. Den fiksa alle problemene med 12 Mini (særlig batteritid), og er tilnærma perfekt i mine øyne. Derfor er jeg åpenbart lei meg for at Apple har slutta med Mini-telefoner!

Her er noen ting jeg kommer til å hevde fram til den dagen jeg dør 💪🏻 :

  • Mange vanlige (potensielle) Mini-kjøpere, oppgradere ikke telefonene sine så ofte, og mange av dem kjøpe SE-telefoner. Så det at det kom en ny SE-modell et halvt år før det første Mini-telefonen, tror jeg påvirka dennes salgstall negativt.
  • iPhone 15 Plus har også «floppa», men dét snakkes mye mindre om!
  • 13 Mini, 13, 13 Pro og 13 Pro Max, var den perfekte lineup. Og Apple burde uansett klare å ha en mini-telefon mtp. hvor mange telefoner de selger selv av de modellene som selger «dårlig»! Jeg har ikke spesielt små hender (jeg bare liker å kunne bruke mobilen med én hånd, og å ha den i bukselomma) - men de som har mindre hender enn en gjennomsnitts manne-hånd burde også ha et tilbud!

Får håpe neste SE-modell er en Mini… (Men jeg tviler.) Jeg kommer sikkert til å kjøpe en Pro-telefon neste gang (på grunn av kameraene), uansett, men…

Jeg har også første generasjon av AirPods Pro. Selv om jeg har måttet levere dem tilbake (og få nye) et par ganger, er jeg veldig fornøyd (siden jeg ikke har måttet betale for dette).